VINo sa incalzesti un suflet!


Azi la Timisoara, maine-n toata tara!, spunea o afirmatie vestita, care se potriveste de minune si cu noi, membrii Leo de pretutindeni care, anul acesta, cu ocazia comemorarii a 20 de ani de la revolutie, am decis sa marcam momentul definitoriu pentru generatia noastra, exprimand la unison admiratia fata de cei ce ne-au oferit libertatea cea mult visata. Asadar, dupa doua decenii de la evenimentul care a creionat , fara indoiala, intr-un mod pozitiv puterea de libertate si persuasiune in ceea ce priveste masele, ne mandrim, in definitiv, cu realizarea de a fi infiintat si perpetuat un district Leo atat de prosper si totodata motivat in ceea ce priveste munca in echipa si reusitele la nivelul comunitatii.

Dupa cum bine stiti, acest eveniment a adus de la sine si un pretext pentru membrii Leo din toata tara de a se intalni si demonstra mai intai de toate lor si mai apoi oamenilor, ca e nevoie doar de o scanteie de bunavointa pentru ca orice proiect, chiar si in stadiu pilot, sa devina unul de succes, putand fi un real exemplu pentru leutii de maine.

Actiunea, in ansamblul ei, a fost gandita de membrii clubului Leo TM Timisoara, care, impreuna cu oaspetii veniti din toata tara, au reusit sa ridice stacheta din punct de vedere al spiritului organizatoric dar si al lucrului „bine facut”. Proiectul s-a desfasurat in perioada 17-20 decembrie, timp in care au fost programate o serie de activitati cu scopul de a pune in tema invitatii cu  privire la ce a insemnat intr-adevar revolutia atat pentru timisoreni cat si pentru restul natiunii. In acest context, s-a organizat, pe plan local, o reconstituire a rutei ce evidentiaza principalele obiective ce au fost reprezentative pentru evenimentele din decembrie 1989, toate acestea concretizandu-se in „Turul Revolutiei”. 

Data fiind daruirea si devotamentul cu care Lions Corneliu Vaida a reusit sa ne transpuna in vartejul evenimentelor care odinioara zbuciumau intregul popor, ne-am declarat profund impresionati de aceasta iesire, afirmand totodata, ca nu ar fi putut exista o modalitate mai clara si mai realista de a percepe chintesenta lucrurilor.

Fiind in preajma sarbatorilor de iarna si tinand cont de faptul ca bucuria vine din lucruri marunte, am imbinat utilul cu placutul si, gratie colegilor de la Leo TM, care au reusit sa infiinteze un stand la Mall, am pus bazele unei actiuni intitulata „VINo sa incalzesti un suflet!”, destinata vanzarii de bauturi calde, respectiv vin fiert si ceai, urmand a dona castigurile noastre, nu neaparat substantiale, dar incarcate de un licar de speranta, copiilor nascuti prematur de la Maternitatea Spitalului „Odobescu” Timisoara, care, de altfel, au reprezentat si principala tinta a acestei strangeri de fonduri.

„Au fost suficienti 20 de ani de la Revolutie pentru ca Romania sa se fi dezvoltat indeajuns?”. Aceasta intrebare si-a pus amprenta vizibil pe constiinta multora, dand curs unui val de opinii atat pro cat si contra. Dezbaterea organizata de ARDOR ( Asociatia Romana de Dezbateri Oratorie si Retorica)  in colaborare cu Leo a avut in prim plan elevi de liceu care au purtat lungi discutii in ceea ce priveste avantajele si dezavantajele unei societati in plin proces de formare.

Pentru a profita de intalnirea noastra si a pune la punct si probleme de ordin districtual, am luat parte la Sedinta de Consiliu care a avut pe ordinea de zi probleme administrative, organizatorice dar si evolutia cu privire la organizarea LEF 2011. Dupa lungi discutii, am ajuns la concluzia ca avem nevoie si de putina relaxare si de ce nu, de o serie de sfaturi care sa ne ajute sa ducem mai departe mandria de a fi Leo. Astfel, o parte din noi am participat la workshop-ul organizat de Lions Marius Popa, care, multumita talentului sau oratoric, a reusit sa ne motiveze in a ne continua drumul pe care cu atata daruire ne-am decis sa-l urmam. Concomitent, a avut loc si o intalnire a comitetului de organizare LEF 2011, in cadrul caruia s-au ridicat aspecte vizand promovarea Districtului Leo 124 Romania la nivel european, odata cu evenimentul ce va fi gazduit de tara noastra, peste 2 ani de zile.

Si pentru ca suntem tineri si viata e, in definitiv, frumoasa, nu am putut parasi meleagurile banatene fara a sarbatori reusita Proiectului National intr-un cadru organizat, datorand, pe aceasta cale, multumiri membrilor Leo din Timisoara, care nu numai ca si-au dat silinta ci au si reusit pe deplin sa ne aduca laolalta si sa ne incante cu ospitalitatea lor. Pe langa clipele frumoase pe care le-am petrecut alaturi de membrii Leo din tara, am simtit cu totii, deopotriva, ca suntem uniti, mai bogati sufleteste si totodata , cu o putere de munca infinit mai mare, pe care sa o putem proiecta in viitor, o data cu initierea de noi activitati atat pe plan local cat si la nivel national.

Dorim, pe aceasta cale, sa multumim doamnei Guvernator Adriana Cazan pentru amabilitatea dumneaei de a ne fi alaturi pe parcursul proiectului, membrilor Lions Timisoara si nu in ultimul rand voua, membrilor Leo de peste tot care din nou ati dovedit ca doar ca o echipa putem reusi sa ne ducem la bun sfarsit initiativele.

Jos palaria in fata dumneavoastra!

Luiza Curelusa   
Leo „Bucovina” Suceava

Comments