UNITI LA ALBA IULIA

 

“Veniti români, veniti la mecca noastră, veniti la Alba Iulia-n Ardeal ! “

           

Orice echipă puternică are ca principal atu spiritul de unitate. Drept urmare, în acest an de 1 decembrie, noi, echipa LEO ROMÂNIA, am hotărât să “ne unim” la Alba Iulia. Având ca imbold atât sărbătoarea Zilei Nationala a României, cât si dorinta de a ne promova identiteatea Leo, am strâns rândurile, în orasul Unirii venind peste 100 de leuti  din toată tara.

            Proiectul a fost unul de imagine, gândit ca atare si s-au folosit toate canalele de promovare. Astfel, pe parcursul celor 4 zile, am desfăsurat următoarele activităti: un stand Leo în Mall-ul din oras, emisiune radio, emisiune TV, depunere de coroane, o expozitie cu imagini reprezentative de la actiunile cluburilor din tară, un training pe tema “Comunicarea cu presa scrisă”,  încheind cu o paradă LEO.

            Actiunea din Mall s-a desfăsurat pe tot parcursul proiectului, iar cei care au avut în responsabilitate actiunea au distribuit 5000 de pliante, 500 de cd-uri ce continueau o prezentare Power Point a miscării Leo si Lions din România, au oferit bomboane ambalate cu sigla Leo si, de asemenea, fundite cu tricolorul. Nu ne-am limitat doar la o simplă distribuire, întrucât am constatat că am trezit interesul publicului pentru actiunile noastre, iar distribuirea s-a transformat în discutii privind miscarea Leo.

            Alături de importanti artisti plastici care si-au expus lucrările la Galeriile Trinity din santurile Cetătii, Districtul Leo a organizat o frumoasă  expozitie în care au fost vernisate imagini din actiunile cluburilor din toată tara. A fost o actiune cu un impact deosebit, estimând un număr de aproximativ 10.000 de vizitatori pe parcurul celor 3 zile. si de această dată s-au distribuit pliante si dvd-uri, însă cel mai plăcut lucru pentru noi a fost faptul că vizitatorii au fost interesati si doreau să afle povestile din spatele imaginilor, felicitându-ne si încurajându-ne. Cel mai frumos lucru a fost interesul părintilor pentru cluburile Leo, acestia dorindu-si din suflet ca si copiii lor să se formeze într-un astfel de mediu.

            Având în vedere că întâlnirea a avut loc în preajma zilei de 1 Decembrie, leutii nu au uitat să-si omagieze trecutul si eroii. O delegatie purtând însemnele Districtului a depus o coroană de flori, alături de alte oficialităti, la statuia lui Iuliu Maniu din centrul orasului.

            Am dorit să fructificăm ocazia de a fi împreună organizând un training cu tema “Comunicarea cu presa scrisă”. Actiunea a stârnit interesul leutilor, dorind să participe în număr mare. Am fost nevoiti însă să facem o selectie pentru a putea sustine si restul actiunilor, asa că au participat 20 de leuti. Trainingul a fost structurat pe două module, unul teoretic si unul practic, fiind sustinut de către un masterand în Relatii Publice din cadrul Facultătii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicării, Universitatea Babes Bolyai Cluj Napoca.

            Pentru că a fost un proiect de promovare a imaginii, nu puteam omite aparitiile radio si T.V. Asadar, am ales o emisiune TV destinată în special tinerilor, respectiv “Stil de viată”, la care au participat 4 persoane din diferite cluburi din tară. Tema principală a discutiei a fost stilul de viată LEO si tot ce presupune acesta. De asemenea, emisiunea radio a avut aceeasi temă si au luat parte la aceasta alti 3 reprezentanti Leo.

            Pe parcusul celor 4 zile, o echipă a avut în responsabilitate distribuirea de pliante si dvd-uri în punctele de mare afluentă a publicului participant la serbările Zilei Nationale a României.

            Încununarea tuturor activitătilor a constituit-o parada LEO care a avut un impact deosebit, atât pentru privitori, cât si pentru noi, participantii. A fost singura actiune la care am participat cu totii. Ne-am unit în jurul unui imens steag al României, purtând cu totii vestele cu sigla Leo, fapt ce ne-a dat un puternic sentiment de mândrie. Am parcurs bulevardul principal, întreg Platoul Romanilor, punctul final fiind Catedrala Reîntregirii Neamului, unde ”am dat mână cu mână” întro horă românească!

            Apreciem că proiectul a fost un real succes. Toate actiunile au avut un impact puternic, deoarece am fost prezenti si vizibili în toate punctele “fierbinti” ale orasului si nu numai atât – leutii au dat dovadă de o implicare deosebită, simtind cu totii sentimentul de unitate, dorindu-si  reusita în promovarea imaginii Leo.

            Cu toate că au fost programate multe activităti care solicitau prezenta în mai multe locuri si pe timp îndelungat, am găsit timp să facem si din această întâlnire o sărbătoare Leo ca toate celelate, caracterizată de voie bună si bucuria de a fi din nou împreună. Am plecat cu totii mai bogati, mai puternici, mai bine organizati si mai uniti ca oricând. Acum, mai mult ca niciodată, avem încrederea necesară că suntem capabili să realizam pe viitor proiecte nationale.

            De 1 decembrie 2008, la Alba Iulia au strigat “NOI SUNTEM LEO!”:

 

Clubul Leo “Bastion” Cluj Napoca

Clubul Leo “Bucovina” Suceava

Clubul Leo” Cozia” Râmnicu Vâlcea

Clubul Leo “Fairy of the sea” Constanța

Clubul Leo “Fostress” Alba Iulia

Clubul Leo  Satu Mare

Clubul Leo ”Sunshine” București

Clubul Leo  Timișoara

Clubul Leo “Veritas” Oradea

           

           

           

Comments