Tabara Prieteniei 2016, editia de iarna, Paltinis

Tabăra Prieteniei – 25 - 28 februarie 2016, Păltiniş – Sibiu

Nicio iarnă fără deja bine-cunoscuta Tabără a Prieteniei LEO. Ne-am întâlnit şi anul acesta, în ultimul weekend de iarnă, la Păltiniş, în speranţa că vom putea schia împreună. Însă vremea nu a ţinut cu noi, iar acolo ne-a găzduit soarele în locul nămeţilor.

Ziua de joi a început cu primirea participanţilor şi acomodarea lor. Profitând de vremea bună, o plimbare la Schitul din Păltiniş era numai bine-venită. Prima ocazie de a socializa şi de a ne face noi prieteni leuţi. In prima seară am  am vizionat filmul “Whatever Lola wants”, un film despre diferenţele culturale şi despre perseverenţa de a deveni puternic prin muncă asiduă. Participanţii au avut parte de o atmosfera asemănătoare celei de la cinema, un decor cald, popcorn, alune în crustă şi suc.

Vineri au început să sosească noi leuţi participanţi la tabără şi odată cu venirea lor, am dat startul primului workshop al taberei, susţinut de Daniel Nitoi, regizor şi membru LIONS Burebista Bucureşti. Acesta ne-a provocat la o sumedenie de jocuri şi activităţi interactive care aveau multiple scopuri, cum ar fi: închegarea ca grup, socializare, leadership şi, nu în ultimul rând, distracţie.


Seara s-a încheiat cu un party tematic, şi anume “Childhood Party”, eveniment la care fiecare participant a încercat să intre în atmosfera copilăriei prin adoptarea unor ţinute specifice, organizatorii reuşind să surprindă prin decorul ales.


Ziua de sâmbătă a fost cea în care am putut să petrecem timp preţios împreună. Am inceput ziua cu jocuri de cabana(billiard, tenis etc.) şi am încercat să ne cunoaştem mai bine, apoi fiecare si-a demostrat talentul la concursul organziat: “LEO are talent”. Printre noi, i-am găsit pe Pavel Bartoş şi Smiley, juriul s-a format uşor, iar participanţii şi-au găsit fiecare câte un talent, fie că au colaborat sau pe cont propriu. Finaliştii acestui concurs şi-au meritat pe deplin statutul, sub indrumarea lui Serban Dragusanu, LEO Advisor LEO Bucharest Sunshine.

 Bineînţeles, seara s-a terminat cu “Jungle Party”, unde am avut ocazia să vedem costumaţii variate, de la tigru la pisica, sau panteră neagră. Am profitat din plin şi de această acţiune împreună deoarece era ultima ocazie, din această tabără, de a ne simţi bine împreună.


Aşadar, cum era de aşteptat, ziua de duminică a fost ziua plecărilor. Ne-am luat rămas bun de la fiecare şi ne-am promis, printre zâmbete şi lacrimi greu stăpânite, că o să ne revedem cât de curând la evenimentele naţionale LEO.

”În opinia mea, Tabăra Prieteniei Leo de la Păltiniş a fost o tabără absolut genială, din toate punctele de vedere. Locaţia a fost foarte frumoasă, condiţiile au fost foarte bune şi asigurau distracţia (biliard, ping-pong, jacuzzi), iar oamenii au fost în mare parte foarte deschişi şi prietenoşi! Totuşi, cel mai mult m-au impresionat activităţile care s-au desfăşurat pe perioada taberei: seara de film, workshop-ul, petrecerile tematice cât şi excursia la Schit. De mult nu am mai mers într-o tabără cu o gamă atât de variată de activităţi. Mă voi întoarce cu plăcere la ediţia de vară!” Oana Balaci, Sibiu

“A fost genial. Prima mea tabără, mă aşteptam să fie altfel pentru că eram singurul din Vâlcea însă toţi aţi fost foarte foarte de treabă, m-am integrat foarte repede(chestie pe care nu prea o fac în mod normal) şi de când am stat cu voi mă integrez mult mai repede în toate grupurile, chiar dacă a trecut puţin timp de atunci văd o schimbare în urma taberei, una bună. îmi place, mi-a plăcut de voi, mi-au plăcut activităţile (înţeleg de ce nu s-a putut mai mult şi sunt ok cu asta). Mă bucur că am venit şi o să încerc să vin de fiecare dată.” Sebastian Marinescu, Râmnicu Vâlcea

Comments