DIHAM – PHOENIX ECOLOGYCAL MOUNTAIN CAMP SECOND EDITION

Anul acesta tabăra internațională Lions Youth Exchange al districtului 124 s-a ținut între 1 – 10 august la aceeași cabană Diham din munții Bucegi. Tabăra a găzduit 18 copii cu vîrste cuprinse între 17 și 21 de ani din 10 țări dintre care 9 fete și 9 băieți. Am avut plăcerea să găzduim anul acesta copii și din Polonia, Estonia, Israel și Bulgaria, țări care participă pentru prima dată la acest program în țara noastră.Desigur tabăra nu este singurul component al acestui program. Am dori pe această cale să mulțumim familiilor care anul acesta au făcut posibilă găzduirea tinerilor în familiile lor pentru a cunoaște un pic din cultura română. Aceste familii sunt Arjoca, Boros, Epure, Ionel, Kozma, Mirea, Nemțeanu, Pascui și Pfaff. Și îi încurajăm, că dacă le-a plăcut experiența de anul acesta să împărtășească acest lucru colegilor de club ca să putem găzdui și mai mulți tineri în anul 2010.

Datorită succesului de anul trecut nici anul acesta nu am schimbat programul taberei prea mult. Diferența care a existat a survenit datorită faptului, că tabăra de anul acesta a fost cu 2 zile mai lungă ca cealată. Într-una din zilele “în plus” am vizitat împrejurimile. Deoarece ca să detaliez întregul program al taberei mi-ar trebui mult mai multe pagini decât are această revistă o să descriu în continuare doar câteva momente din tabără.

Ziua intitulată ”Siteseing” (Vizite) a cuprins vizitarea muzeului Peleș și Bran. Dis de dimineață într-o zi care se părea a fi mohorâtă 22 de indivizi bine echipați și jumate adomriți au pornit pe poteca marcată cu triunghi albastru spre cabana Gura Diham din Bușteni. Drumul s-a desfășurat normal cu puține evenimente dintre care cea mai populară erau urletele. Că doar suntem în pădure și aici este voie să urlii J Jos la Gura Diham ne aștepta un autocar care după ce ne-am schimbat bocancii noroioși de munte cu pantofii de stradă ne-a dus până în Sinaia la castelul Peleș. Deși mulți dintre voi poate ați văzut castelul Peleșde de sute de ori, ca și mine, această vizită a fost deosebită deoarece am putut viziona și etajul superior care este închis accesului vizitatorilor în mod obișnuit.

De la castelul Peleș ne-am îndreptat spre cabana Cerbul din localitatea Pârâul Rece unde um servit un prânz copios. Jumate adormiți după masa de prânz ne-am urcat iar în autocar, de data aceasta cu direcția Bran. În timpul vizieti noastre la castelul Bran am surpins momente superbe, deoarece ba ploua ba era soare și priveliștea care se întrezărea printre crenelurile castelului era superbă.

După această vizită am avut timp liber pe care majoritatea tinerilor străini l-au folosit ca să se plimbe prin bazarul ce se așterne la poalele castelului iar o parte dintre noi am profitat de ocazie ca să savurăm la sugestia prietenilor italieni un “cappuccino”, “machiatto” sau “caffe latte”, un lux care nu există sus pe munte.

După acestă scurtă pauză ne-am urcat din nou în autocar cu destinația intrarea în traseu Pârâul Rece – cabana Diham – Phoenix. După ce ne-am scos bocanicii din rucsac am privit spre traseul care se așternea în fața noastră fără preamultă tragere de inimă. Am pornit pe drumul forestier marcat cu punct roșu pregătiți sufletește pentru un marș de o oră. Dar nici nu am apucat să mergem mult pe drum când supriză, surpriză, Codruț băiatul cabanierei a venit să ne ia cu mașina, pe toți, în carlingă. Din spate mașina arăta ca un transport illegal de oameni peste granița dintre Mexic și USA. Astfel ziua s-a încheiat cu râsete și chicoteli dar nu înainte să spunem și câteva bancuri în cadrul serii “Stand Up Comedy”.Această tabără s-a realizat cu ajutorul fondurilor destinate acestei tabere dela D 124 Lions România din mandatul 2007 – 2008 și cu ajutorul sponsorilor atrași de către clubul Lions București Tarabostes. Logistica a fost asigurată de clubul Leo București Sunshine. Dar cel mai important lucru a venit de la cluburile individuale. Astfel am dori să mulțumim următorilor oameni fără de care această tabără nu ar fi fost posibilă deloc. Aceștia sunt camp assitants: Ioana Grecu (trezorier Leo București Sunshine), Oana Dumitrescu (Președinte Leo București Sunshine), Alexandru Schwetter (posibil membru Leo Brașov), Andreea (posibil membru Leo Brașov), Dana Drăgan (simpatizant Leo) și Silviu Vert (director IT D 124 Leo România) și desigur trebuie menționată și supravegherea vigilentă a camp managerilor PDG Andrei Kozma, Dan Șain Președinte Regiune SE, Leo Chairperson assitant Paul Grecu, Marcel Urian (membru LC Sighișoara), Tiberiu Szilvasi (membru LC Tarabostes) și a simpatizanților Lions, Loredana Șain, Kati Kozma, familia Rădulescu precum și a întregului personal de caban Diham – Phoenix.

Vă mulțumesc penru atenția cu care ați citi aceste rânduri și doresc să vă reamintesc, că succesul programului YE din România depinde numai de colaborarea deplină dintre toți membri Leo și Lions din România.
Comments