LEF 2011

Leo Europa Forum sau prescurtat LEF este cel mai important eveniment al organizatiei de LEO la nivel european.

Scopul  LEF este să aducă laolată membrii acestei organizatii din toată Europa, pentru a facilita colaborarea, comunicarea si luarea de decizii ce influentează intreaga zona. Tarile care isi doresc sa fie gazde ale acestui eveniment sunt nominalizate prin vot de catre celelalte tari in care LEO activeaza. Romania este desemnata ca in anul 2011, la Sibiu, sa fie gazda LEF.

Acest eveniment se întinde pe tot parcursul  unei săptămâni, iar programul se desfasoara in tot la fel de multe directii ca si domeniul de activitate al cluburilor LEO.

Din cadrul acestui program de mentionat ar fi urmatoarele activitati :
  • Anual aproximativ 200 de leuti se strang impreuna pentru a incerca sa readuca zambetul, pe fata unor oameni mai putin norocosi.
  • Organizatia LEO fiind una de talie mondiala, schimbul intercultural ocupa si el un loc de cinste. Pentru a putea crea o atmosfera cat mai apropiata regiunii din care provine fiecare,se organizeaza seara numita “Presentation of the Countries”, sub forma unui targ unde toate tarile participante isi au propriul stand si unde prezinta mancaruri si bauturi traditionale insotite pe fundal de muzica tipica si imagini reprezentative.
  • O sectiune obligatorie este sesiunea în care se prezintă activitătile de succes ale fiecărei tări. De asemnea Forumul găzduieste întrunirile consiliului european si mediteranean al ambasadorilor Leo, precum si workshopurile central si est european si mediteranean.
  • Avem ocazia ca aproape in fiecare seara sa ne exprimam creativitatea prin intermediul petrecerilor tematice sau sa ne promovam tarile prin intermediul petrecerilor de tara. 
Astfel, insumând toate aspectele care presupun organizarea unui asemenea eveniment, gazduirea unui Forum European Leo este nu doar o onoare, ci si o ocazie deosebita de a ne afirma nu numai ca organizatie Leo, dar si ca tara capabila sa isi faca cunoscute valorile.