Doar împreună cu noi îşi pot găsi drumul!

posted May 3, 2010, 3:45 AM by Silviu Vert   [ updated May 3, 2010, 3:59 AM ]
“O pivire, un gând, un zâmbet” este o campanie socială prin care dorim ca oamenii să conștientizeze că persoanele cu deficiențe de vedere trebuie ajutați să se integreze în societate și dorim diminuarea marginalizării acestora.Campania este adresată în primul rând tinerilor deoarece ei sunt principalul grup pe care urmărim să îi sensibilizăm şi să îi activăm să susţină persoanele cu deficienţe de vedere prin voluntariat în şcoli, centre şi totodată să susţină integrarea lor în societate, dar şi tuturor celor care vor să se implice şi să contribuie la o lume egalitară.

Aceasta campanie este iniţiată de Andreea Oprea, Gînju Lucia si Roxana Leonhardht, studente la facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, anul 1,susţinută de Leo Bastion Cluj-Napoca şi Asociaţia de Nevăzători Cluj-Napoca.


Parteneri:

Leo Bastion Cluj-Napoca este o organizaţie internaţională, una dintre cele 14 cluburi LEO din Romania.Proiectele Leo Club Bastion se înscriu în angajamentul universal al mişcării Lions “We serve”. LEO este acronimul pentru Leadership, Experience, Opportunity și are ca scop crearea de modele de conduită în societate prin formarea unor tineri pentru care voluntariatul este un lucru firesc. Ei pun accentul pe proactivitate considerând că tinerii sunt principalii pioni pentru schimbarea societăţi, implicarea şi reactivitatea tinerilor fiind absolut necesare pentru oricare tânar.

Asociatia de Nevazatori Cluj-NapocaAsociaţia nevăzătorilor din România este o organizaţie neguvernamentală, obştească, apolitică, este personalitate juridică de drept privat, autonomă, cu caracter umanitar, social, cultural, sportiv, de interes general, de utilitate publică cu durată nedeterminată promovând principiile deplinei libertăţi şi democraţii. Filiala Judeţeană Cluj funcţionează după următoarele principii: al unităţii, legalităţii, autonomiei, descentralizării, eligibilităţii, de interes comun, de reprezentare.Scopurile filialei Cluj sunt de a realiza pentru membrii săi servicii sociale furnizate persoanelor cu deficienţe de vedere, adulţi şi minori, în scop umanitar, educativ, socio-economic.(www.anrcluj.ro)

Le mulţumim susţinătorilor pentru sprijinul acordat şi pentru sfaturile pe cate le-am primit de le ei, fără de care acest proiect nu putea fi realizat.

Mai multe informatii pe http://oprivire.blogspot.com/
Comments