Cluburi locale‎ > ‎

Leo Club Cluj-Napoca "Bastion"

Leo Bastion este o miscare afiliata Lions International prin cluburile parente Lions Victoria 33 si Transilvania din Cluj-Napoca . Legaturi stranse exista si cu clubul de doamne Lions Club Genesis, legaturi ce au generat proiecte comune si colaborari consistente.

Proiectele Leo Club Bastion, se inscriu in angajamentul universal al miscarii Lions: “we serve”, ce vizeaza comunitatea locala in care Leo isi desfasoara activitatea, continuand astfel sa dezolte capacitatile organizatorice si de coordonare ale membrilor, respectiv intrunirea celor trei deziderate ce definesc LEO (Leadership, Experience, Oportunity ).

Leo Bastion a luat fiinta in  vara 2002 si a sarbatorit Charter Night in 30 aprilie 2003.Viitorii membri, - elevi, studenti sau absolventi - recomandati de prietenii seniori Lions, au alcatuit in scurt timp o echipa ce desfasoara proiecte caritabile vizand tinerii din comunitatea clujeana.

Din cei 8 membrii fondatori astăzi regăsim doar 4 printre cei 25 de membrii actuali, cu vârste cuprinse între 18 – 28 ani.

Suntem tineri, entuziaşti care credem în puterea schimbării în bine. Suntem în mare parte studenţi şi elevi care ne dedicăm o parte din timpul liber activităţilor de voluntariat în comunitatea noastră.

Proiecte Leo Bastion Cluj-Napoca

În decursul celor peste 5 ani de ativitate, am desfasurat numeroase proiecte în diverse arii de activitate, cultură, sănătate, evenimente, imagine, social, finanţe şi mediu.

“Clipe Magice” - decembrie 2003-2007

In fiecare luna decembrie, de cinci ani incoace, la sectia Oncopediatrie a Institutului de Oncologie “Ion Chricuta” Cluj, membrii Leo Bastion il aduc pe Mos Nicolae. Sunt “clipe magice” pentru copiii care nu au sansa de a petrece Sfintele Sarbatori in familii, alaturi de cei dragi.

“Doneaza si tu o carte!” - decembrie 2006

Ne-am alaturat proiectului Rotaract ce vizeaza infiintarea a trei biblioteci in scolile din satele Caianu, Rasca si Copaceni, cu carti provenite din liceele clujene. Am participat cu cateva sute de volume ramase de la proiectul din anul 2005, cand am donat carti bibliotecilor de scoala din satele Matesti si Dodesti, comuna Maguri Racatau, judetul Cluj. Din vanzarea de felicitari cu siglele cluburilor Leo si Rotaract am reusit sa strangem banii necesari cumparari rafturilor necesare bibliotecilor.

Tabara prieteniei – teambuilding si leadership training august 2006, 2007, 2008

2006 - Echipa Leo Bastion a trecut in august 2006 printr-un teambuilding la “Cabana lui Puiu” – Somesul Rece. Scopul a fost sa ne cunoastem mai bine, sa relationam, sa inchegam echipa, sa legam prietenii. Alaturi de noi au fost prezenti membrii Leo din Bucuresti, Timisoara, Constanta.

2007 - Tabara Prieteniei devine Proiect national al Districtului LEO 124 Romania si gazduieste Scoala de vara LEO Romania, fiind prezenti 33 membrii LEO din 11 Cluburi LEO din Romania in localitatea Albac, judetul Alba. Cursurile de leadership si dezvoltare organizationala au fost sutinute prin amabilitatea LEO Chairman Lion Adrian Dragomirescu si a trainerilor Corina si Maria Dragomirescu.

2008 - Tabara Prieteniei ajunge la editia a III-a si devine traditie. Proiectul continua sa fie Proiect national al Districtului 124 LEO Romania. Participa 24  membrii LEO in localitatea Salciua, judetul Alba.

Seminarul L.E.N.S. Sustinut de Lion Marius Popa inseamna pentru participanti, majoritatea membrii ai board-ului de district, definirea Strategiei LEO District 124 Romania pentru urmatorii trei ani (2008-2011).

Mos Nicolae la Prison Fellowship - decembrie 2006

Mos Nicolae a venit si la cei 15 copii cu parinti in detentie integrati in programul Prison Fellowship. Intetionam sa revenim la acesti copii pe parcursul anului viitor.

Indentificarea prescolarilor cu defecte de vedere (ambliopia) – martie-aprilie 2006

Efortul de identificare a persoanelor cu deficiente de vedere are radacini vechi la nivelui Lions International. Anul acesta Leo Club Bastion a demarat un proiect de depistare a ambliopiei (defect de vedere) in gradinitele din Cluj-Napoca. Reusita noastra si a clubului Leo Sunshine din Bucuresti (initiatorul proiectului) a promovat desfasurarera acestuia la nivel national in luna martie 2007, implicand astfel toate cluburile Leo din Romania.

Donarea de sange - octombrie 2004, 2005

Stim ca o picatura de sange poate salva viata unui semen. Exemplul nostrum poate fi urmat si de alti tineri clujeni. Bonurile valorice obtinute le-am transformat in dulciuri pentru copiii internati la sectia oncopediatrie.

Rechizite pentru elevii scolilor din satele de munte – septembrie 2005

Proiectul pilot a inclus satul de munte Dodesti cu o scoala ce aduce aminte de povestirile lui Creanga, unde 30 de elevi de clasele I-IV au beneficiat de rechizite noi din partea clubului Leo Bastion in septembrie 2005.

Mos Craciun in satele de munte – decembrie 2005

Cu ocazia Sarbatorilor de iarna ne-am intors in satele de munte Dodesti si Matesti, comuna Maguri Racatau, cu carti pentru biblioteca scolara, cu dulciuri si fructe pentru peste 150 de elevi de scoala primara si gimnaziu.

Expozitie de arta fotografica si grafica – noiembrie 2004, 2005

Expozitia unor tineri artisti a fost organizata in holul central al Casei de Cultura a Studentilor. Ideea de la care a pornit proiectul a fost aceea de a indemna tinerii artisti si expuna lucrarile in fata publicului larg. Tinerii artisti au reusit sa vanda o buna parte a lucrarilor expuse. Acest fapt ne incurajeaza sa continuam proiectul.

Vin fiert si ceai – decembrie 2004 - 2006

In ultimi 3 ani, alaturi de membrii Lions, membrii Leo Bastion au oferit un pahar de vin sau ceai trecatorilor din Piata Matei Corvin. Cu aceasta ocazie s-au strans fonduri destinate copiilor bolnavi de diabet sau cu probleme de vedere din judetul Cluj.

Membrii Leo "Bastion":

1.    Berbecar Andrei, elev,  18 ani, Director Finante 2008-2009
2.    Berbecar Alexandru, student, 20 ani,
3.    Bodea Olivia, studenta, 19 ani
4.    Bor Andreea – studenta, 24 ani – Presedinte 2008-2009
5.    Bozac Vlad – membru fondator
6.    Chiorean Cristina, 23 ani, Secretar 2008-2009
7.    Corpodean Madalina, eleva, 18 ani, Vicepresedinte 2008-2009
8.    Dima Matei - membru fondator
9.    Marc Andrada, membru fondator
10.    Dudas Maria, studenta, 23 ani
11.    Dobra Mosescu Imola – economist, 28 ani
12.    Pitu Adrian – economist, 27 ani, Past President 2005-2006
13.    Pop Valentin – membru din 2005
14.    Rednic Voicu – elev, 18 ani
15.    Somodi Florin – membru fondator
16.    Gurzau Sorin – istoric, 23 ani
17.    Sfariac Ovidiu – student, 23 ani, Director IT, 2008-2009
18.    Colceriu Andreea – econimista, 24 ani
19.    Rotar Andrada – sudenta, 21 ani
20.    Crisan Diana – studenta, 21 ani
21.    Barlea Teodor – student, 24 ani
22.    Sebesan Cristina – studenta, 21 ani
23.    Oltean Bogdan – student, 22 ani
24.    Popa Vadim Tudor – elev, 19 ani – Trezorier 2008-2009
25.    Tutuianu Iulia – jurist, 27 ani

Leo Advisor  - Mona Maruseac – Lions Genesis Cluj-Napoca

Contact


Florin Somodi
florin.somodi [at] leoclubs [dot] ro


Subpages (1): Anunturi
Comments