Acces la cultura

 Membrii clubului Leo Fortress au reusit sa aduca lumina cunoasterii la Abrud, un oras aflat in criza din toate punctele de vedere. Campania pornita de clubul Leo Fortres a reusit sa stringa peste 1.600 de volume de carte, cu care a fost infiintata o biblioteca locala.

Sub sloganul “Romania citeste? depinde si de tine...” clubul leo Fortress Alba Iulia s-a adresat tinerilor liceeni din oras, oferindu-le sansa de a participa  la campania de donare de carti. Sensibilizarea tinerilor a avut in vedere sporirea accesului la cultura in zonele defavorizate.

Intr-o societate in care internetul tinde sa puna stapinire pe tineri si sa inlocuiasca rolul cartilor, tinerii membri ai Clubului Leo Fortres au reusit sa produca o mica schimbare. Beneficiind de o locatie pusa la dispozitie de spitalul orasenesc, biblioteca  sta atit la dispozitia celor internati cit si a localnicilor doritori de cunoastere. Initiativa este cu atit mai laudabila cu cit autoritatile locale nu ar fi avut posibilitatea financiara de a amenaja un asemenea punct, deosebit de necesar.
Comments