Anunturi‎ > ‎

Sa donam un zambet pentru sinistratii din Moldova!

posted Jul 27, 2010, 1:39 PM by Silviu Vert   [ updated Aug 11, 2010, 5:06 AM ]
Nesiguranta zilei de maine pregneaza in sufletele sinistratilor din Moldova, un tablou in tuse groase, rupt parca dintr-o alta lume. Sute de oameni privesc neputinciosi cum toata averea stransa de-a lungul unei vieti este spulberata de suvoaiele involburate ce nu mai contenesc sa apara. 

Aceasta este imaginea de ansamblu ce a pus stapanire pe nordul tarii, unde mii de oameni incearca sa salveze cate ceva din putinul ramas, daca nu macar propriile vieti. Zi de zi bilantul zonelor afectate se arata a fi din ce in ce mai tragic, insa un lucru este cert: compasiunea, dragostea pentru aproape se manifesta din nou. Oameni din toate colturile tarii se mobilizeaza pentru a oferi o farama din putinul lor, „de la inima la inima”. 

Asta am incercat sa facem si noi, membrii cluburilor Leo din Romania, un grup de tineri dornici sa aduca un strop de bucurie in sufletele celor ce-si duc traiul de pe-o zi pe alta, in calea furiei apelor. Asadar, uitand parca de bariera distantei ce se interpune intre noi am gandit la unison, modelati de dorinta de intrajutorare si, in mai putin de o saptamana, am reusit sa strangem cantitati impresionante de alimente neperisabile, imbracaminte, paturi, cizme, ce au fost distribuite catre judetele afectate de inundatii. 

Desi inca in proces de formare, cluburile Leo din Arad si Valcea au dat dovada de spirit leonistic si de o putere de munca debordanta, reusind sa fie liderii acestui demers national de strangere de alimente, bunuri, sponsorizari. Concomitent, muncind cot la cot, trebuie amintite si cluburile din Alba-Iulia, Cluj Napoca, Timisoara, Suceava, Bucuresti, Oradea, Constanta, Bistrita, Campulung-Muscel, Craiova si Bacau. Acesti oameni sunt autorii unei actiuni umanitare ce a atins limite surprinzatoare, dovada fiind insasi cantitatea lucrurilor stranse intr-o perioada de timp extrem de scurta. 

O actiune care initial nu parea a se fi instaurat in fiecare club, a devenit, in scurta vreme, tinta sigura spre un proiect national de anvergura, fara un plan logistic concret insa hranit de dorinta interioara, de spiritul umanitar generat de noi, leutii Districtului 124 Romania. Cu multa mandrie am reusit sa punem bazele unei actiuni de intrajutorare prin intemediul careia am demonstrat ca suntem capabili de a ne mobiliza in scurt timp si totodata intr-un mod eficient, favorabil noua si celor carora am dedicat acest proiect ce se situeaza deopotriva in sfera umanitara si spirituala. 

Ne-am dovedit noua insine inca o data ca nevoia ne aduce impreuna si, intr-un moment de cumpana ca acesta, am dat ce-i mai bun din noi, ducand la indeplinire un plan inital lacunar insa care s-a dovedit a fi, ulterior, un nou succes. 

Felicitari dragi prieteni pentru efortul depus si pentru dorinta arzatoare de a aduce un licar de speranta in inimile unor oameni cu adevarat nevoiasi, concretizata in cele din urma in acest minunat proiect national! 


LUIZA CURELUSA 
Responsabil cu articolele pentru Revista Lions 
Leo Suceava
Comments