Anunturi‎ > ‎

Concert caritabil la Filarmonica Banatul - LEO Timisoara

posted Dec 17, 2010, 4:31 AM by Crina Hutanu
Peste 1.000 de adolescenţi au umplut astăzi la prânz sala Filarmonicii Banatul din Timişoara, unde a avut loc un concert organizat în cadrul celei de-a treia ediţii a acţiunii muzical – caritabile "Come to Filarmonica".

Copiii au învăţat că muzica clasică este peste tot în jurul lor şi că, deşi nu merg la concertele săptămânale ale Filarmonicii, o ascultă zi de zi în filme şi chiar în desene animate.

Îmbrăcaţi casual, instrumentiştii Filarmonicii de stat Banatul au interpretat "Dunărea albastră", de Johann Strauss, "Marşul Radetzkzy", o bucată din "Frumoasa din pădurea adormită", un marş nupţial, toate exemplificate cu secvenţe din diferite pelicule celebre.


Dirijorul Radu Popa a reuşit să comunice aşa de bine cu copiii prezenţi în sală, elevi de clasele VII- XII, de la toate liceele din oraş, încât le-a smuls ropote de aplauze şi ovaţii la scenă deschisă.

"Scopul principal al evenimentului nostru este să îmbogăţim cultura muzicală a liceenilor din Timişoara", a spus Alex Popescu, membru în Clubul Leo Timişoara TM.

"E super muzica simfonică, nu credeam", au spus la final elevii.

Pian donat unui elev talentat

O parte din banii strânşi din bilete şi din fondurile adunate cu ocazia balului Clubului Lions vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea unui pian care va fi donat celui mai talentat elev din clasa a X-a a Colegiului Naţional de Artă "Ion Vidu", din Timişoara.

Băiatul promite să ajungă un mare talent al scenei muzicale timişorene, iar pentru a le mulţumi colegilor care l-au ajutat să-şi împlinească visul de a vea propriul instrument, a cântat în deschiderea concertului. "Unii dintre noi am venit aici ca să îl ajutăm pe acest copil. Ni s-a explicat cât e de talentat şi chiar merită", a declarat o elevă.

"Am o clasă foarte deschisă pentru acţiuni caritabile. Nu a trebuit să îi convingem, au îmbrăţişat cauza imediat, le place foarte mult să ajute când pot", a declarat Alina Medeleanu, una din profesoarele care au însoţit copiii la concert.


Comments