Anunturi

LEO Cozia a smuls zâmbete de pe feţele “seniorilor” Râmnicului

posted Feb 5, 2013, 1:03 PM by Alex Palcuie

Am reuşit să facem o zi de duminică frumoasă bătrânilor care au străbătut centrul oraşului între orele 11:30- 14:00. Ne-am decis să facem aceasta acţiune pentru că pe 1 octombrie este “Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” şi aceste persoane valorează foarte mult pentru noi, tinerii.
Plecasem înarmati cu doar 200 de flori la început, dar am primit o sponsorizare de 200 de cutii de ceai din partea STEF MAR, iar când Andreea Caprescu, de la Săptămâna în Oltenia, a aflat despre acţiunea noastră, a venit şi ea să ne ajute şi chiar a venit cu 100 de flori, 100 de controale oftalmologice gratuite şi 100 de abondamente gratuite la ziar. Primaria Municipiului Râmnicu Valcea ne-a pus la dispoziţie, gratuit, o casuţă în centru, pentru a depozita florile şi ceaiul. Pot spune ca acţiunea a avut un real succes, pentru ca la un moment dat tot centrul era plin cu “seniori” ai noştri, care aveau în mână o floare şi un ceai, iar cel mai important aveau un zâmbet pe chip.

Ozana BUSE
Preşedinte LEO Cozia

Vlad LUNGU                           
PR LEO Cozia

Chartarea Clubului Leo "Young&Smart" si 20 de ani LIONS "Moldova"

posted Jan 30, 2013, 1:25 PM by Alex Palcuie   [ updated Jan 30, 2013, 1:33 PM ]

Pe data de 26 Ianuarie 2013, la Restaurantul Green Park Bacău, a avut loc celebrarea a 20 de ani de Lionism a Clubului „Moldova” Bacău (1992-2012), împreună cu chartarea clubului Leo Alpha „Young&Smart” Bacău. Evenimentul a început cu discursul Vice Guvernatorului 1 Lions- Mirela Grigorovici  şi prezentarea proiectelor derulate în aceşti ani, cum ar fi: ajutorarea sinistraţilor din ţară începând cu anul 2004, organizarea taberelor pentru copiii cu diabet sau pentru cei pasionaţi în anumite domenii de activitate, organizarea de acţiuni în şcoli, plantări de arbori şi consultaţii oftalmologice gratuite.

Evenimentul a continuat cu premierea unor distinşi membri Lions şi de asemenea cu depunerea jurământalui de către şase noi membri Lions.  Cel mai important moment a fost chartarea clubului destinat tinerilor din cadrul asociaţiei Lions, Leo Alpha „Young&Smart” Bacău. Toţi cei 26 de mebri au depus jurământ şi au devenit oficial membri fondatori. Ei au primit diplome de recunoaştere, ghiduri de introducere în lumea Leo, dar şi o scrisoare de bun venit din partea preşedintelui internaţional Lions- Wayne A. Madden. 

După terminarea ceremoniei, au urmat momentele artistice susţinute de membrii Leo: Fabiana Dumitriu, Aura Şova, Măriuca Bursuc şi Luca Şova, de un grup de elevi ai Liceului de Artă “George Apostu”, dar şi de bine-cunoscutul Narcis Iustin Ianău. Seara a continuat cu muzică, dans şi o atmosfera aparte, toţi membrii Lions şi Leo simţindu-se minunat. 

„Mă bucur că ideea mea, înfiinţarea unului club LEO, a fost îndrăgită şi de alti elevi,  astfel apărând Leo Alpha „Young&Smart” Bacău.  Acest club va ajuta persoanele defavorizate din judeţul Bacău, va ocroti mediul, dar îi va ajuta pe tineri să se dezvolte pe plan
personal. LEO este un acronim pentru Leadership, Experience, Opportunitz, valorile pe care clubul le promovează. În acest moment echipa este alcătuită din 26 de elevi, iar pe 23 şi 23 februarie 2013 vom avea recrutări pentru a selecta noi membri. Noi îi invitam pe toţi cei dornici să facă ceva util pentru comunitate, să ni se alăture, să facă parte dinr-o mare asociaţie internaţională, să fie leuţi.” a declarat Mădălina Vlasie, preşedinte Leo Alpha „Young&Smart” Club Bacău
        Lumea poveștilor cu Leo Bacău

posted Jan 26, 2013, 6:21 AM by Alex Palcuie

Leo “Young&Smart” Club şi-a propus să aducă bucurie în sufletele copiilor mai puţin norocoşi din Bacău. Astfel, prin proiectul „Lumea poveştilor cu Leo”, membrii clubului s-au organizat în grupe şi au mers de luni, 3 decembrie, până vineri, 7 decembrie, la Centrul Norocel din cadrul Asociaţiei „Sprijin pentru Părinţi” Bacău, la Hospice Casa Albert din cadrul Asociaţiei „Lumina” şi la Centrul de primire a copiilor în regim de urgenţă din cadrul DGASPC Bacău, unde au încercat să îi facă pe copii să uite de suferinţele lor. 

Luni, marţi şi miercuri, grupele formate din Georgiana Solomon, Cătălina Enachi, Răzvan Vamanu, Teodora Hogea, Victor Arhip, Doina Vîrlan, Alexandra Lungu, Măriuca Bursuc, Cătălina Popa, Mircea Rorich, Teodora Andronic, Ioana Dospinescu şi Mădălina Vlasie au fost în vizită la Centrul Norocel unde au petrecut două ore pe zi cu copiii nevăzători din clasele primare.  „Am fost la Centrul Norocel unde am cunoscut câţiva dintre copiii nevăzători aflaţi în grija personalului de acolo. Am fost impresionată de modalitatea prin care copiii cu un handicap major reuşesc să se descurce singuri, încercând să înveţe şi să ducă o viaţă normală. Pe tot parcursul vizitei am primit nişte măscuţe ce ne acopereau ochii, cu scopul de a "experimenta" cum este să nu ai văz. Experienţa a fost cu siguranţă una benefică pentru mine şi colegii mei.”  spune Doina Vîrlan.   

Răzvan Vamanu şi-a împărtăşit de asemenea părerea: „La centrul Norocel am interacţionat cu copiii orbi şi am făcut diferite activităţi cu ei - am cântat colinde, am dansat şi ne-am jucat. A fost frumos şi impresionant. De-abia aştept să merg din nou !”

Joi, Luca Şova, Teodora Neguriţă, Teodora Iacob, Aura Şova şi Andreea Anghel au fost în Luncani, la Casa Albert, care adăposteşte copii şi adulţi cu diferite probleme. Cei cinci au petrecut câteva ore citindu-le celor mici poveşti de Crăciun şi jucându-se cu ei. „Joi, 6 decembrie, am vizitat Casa Albert, unde am întâlnit un grup de copii cu probleme motorii, de vorbire sau chiar psihice. Vreau să spun că am rămas şocat de faptul că fiecare dintre aceştia oferea, în felul său, o atenţie impresionantă povestirii cu care eu şi colegele mele am încercat să îi facem să simtă dulceaţa sărbătorilor de iarnă, aşa cum şi noi o simţim. După părerea mea, prin această activitate am reuşit să aducem o picătură de fericire în vieţile câtorva copii care chiar au nevoie de aşa ceva. Am rămas impresionat de faptul că o poveste simplă despre Moş Crăciun poate aduce atât de multă speranţă unui suflet trist.” susţine Luca Şova.

Vineri, Maria Palade, Alexandra Leonte, Paula Cazacu, Cristiana Moroz şi Mădălin Marin au mers la Centrul de primire a copiilor în regim de urgenţă, unde au încercat să alunge tristeţea din sufletele copiilor cu diferite probleme.  Maria Palade spune:  „Am fost la Centrul de primire a copiilor în regim de urgenţă, unde am avut ocazia să înveselim câţiva copii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani. Am făcut diferite jocuri şi au fost foarte încântaţi de ele, am cântat, le-am citit poveşti. A fost o experienţă nemaipomenită din care am învăţat că toţi copiii au dreptul la o copilărie fericită şi că în lume există copii ce cunosc lipsa unei familii care să îi ocrotească şi să îi iubească. Toţi aceşti copii au nevoie de ajutorul şi de sprijinul nostru !”. 

De asemenea, cu ocazia sărbătorii de Moş Nicolae, pe 6 decembrie, Leo Young&Smart Club le-a dăruit copiilor din aceste centre dulciuri pentru a le face soarta mai dulce măcar pentru o zi. Sperăm ca prin micile noastre eforturi să îi facem pe aceşti copii să simtă bucuria sărbătorilor de iarnă, la fel cum o facem şi noi. 

Leo Action Day

posted Mar 15, 2012, 1:57 AM by Cristiana Macovei

La nivel de district exista pentru anul leonistic 2011-2012 un proiect national numit "LEO ACTION DAY"

Acest proiect are ca scop colectarea de alimente si bunuri ce vor fi donate unor familii nevoiase. Este un proiect inspirat dupa banca de alimente.

Ce presupune mai exact acest proiect:
- in weekendul 07-08.04.2012 (va fi aleasa ziua de 07.04 sau 08.04) membrii LEO din intreaga tara vor sta la un hipermarket  si vor imparti pliante tuturor clientilor hipermarketului si ii vor informa in legatura cu campania noastra;
- fiecare client care doreste sa se alatura campaniei noastre trebuie la iesirea din magazin sa doneze anumite alimente sau bunuriclubului leo;
- aceste alimente si/sau bunuri se vor afla pe pliantul ce va fi dat de noi 
fiecarui client la intrarea in magazin;
scopul donatiei si-l alege fiecare club LEO din tara in parte - asta inseamna ca voi trebuie sa gasim beneficiarii acestei campanii
- exista un pliant pus la dispozitie de district pe care il gasiti atasat -acesta contine o lista de produse pe care cumparatorii le pot dona,cat si o trimitere la siteul nostru- 
ramane de adaugat sigla supermarketului cu care vom colabora si data evenimentului (cel mai probabil 8 aprilie); acest pliant poate fi completat de fiecare club(ex:cu datele si numele clubului propriu) si adaptat scopului ales; 
- legatura cu  hipermarketul ales va fi mijlocita de district

Leo Sports,Leo Culture

posted Mar 15, 2012, 1:56 AM by Cristiana Macovei

La Conventia Nationala de la Oradea s-a votat proiectul national Leo Culture. Acest lucru inseamna ca fiecare club din tara trebuie sa contribuie la indeplinirea unui scop comun,in acest caz sprijinirea unei echipe sportive de performanta,defavorizata insa de conditiile materiale.

Leo CULTURE promoveaza sansa la cultura si sansa la sport .Sansa la cultura presupune ajutarea elevilor talentati sau a olimpicilor care doresc sa participe la concursuri nationale sau internationale dar nu au posibilitatea materiala .Leo Sport sustine echipa de Karate WuShu prin strangerea, in cadrul unor baluri sau alte actiuni, a fondurilor necesare cumpararii echipamentelor sportive (kimono-uri ). Prin sustinerea acestui proiect cluburile leo nu doar ca ajuta la indeplinirea unor vise dar isi promoveaza si imaginea. Sigla Leo va fi imprimata pe fiecare echipament sportiv. Donarea echipamentelor va avea loc la Oradea, in cadrul unei gale festive organizate de clubul local.


Ce trebuie sa faca fiecare club?
Fiecare club are posibilitatea sa ajute aceasta echipa prin donarea unei sume de bani din care vor fi cumparate echipamente sportive.
In acest sens se pot organiza proiecte de strangeri de fonduri la nivel local, de exemplu baluri de caritate,targuri de produse,licitatii sau alte activitati,nu exista vreun tipar in ceea ce consta evenimentul vostru. Cu cat sunteti mai creativi cu atat mai bine!  

Districtul a pus la dispozitie un afis care poate fi modificat de fiecare club in functie de actiunea sa.

Campanie Antidrog Leo

posted Mar 15, 2012, 1:54 AM by Cristiana Macovei   [ updated Mar 15, 2012, 1:55 AM ]

Consumul de droguri sau alte substante cu efect asemanator este din pacate o problema majora care afecteaza mii de tineri anual. Ne-am propus pentru anul leonistic 2011-2012 sa contribuim la incetinirea si poate chiar oprirea acestui fenomen printr-o campanie antidrog organizata la nivel national. 
Chestionarul atasat ne ajuta sa descoperim care sunt prioritatile intr-o astfel de campanie,cui ne adresam si mai ales cum sa ne adresam, astfel incat ecoul acestei actiuni sa fie rasunator.
Puteti ajuta completand cu sinceritate formularul de mai jos:

Tara in care vrem sa traim

posted Mar 15, 2012, 1:52 AM by Cristiana Macovei   [ updated Mar 15, 2012, 1:53 AM ]

La nivel LEO national (in cadrul districtului) exista pentru anul leonistic 2011-2012 un proiect national numit "Tara in care vrem sa traim".
Acest proiect are ca scop o carte sub forma de culegere cu tema "Tara in care vrem sa traim".
Se doresc astfel adunate impresii, pareri si dorinte pe aceasta tema atat de la mari personalitati si oameni publici din Romania, dar si de la copii si oameni de rand.Proiectul a luat nastere la Timisoara sub forma unui club de carte in cadrul caruia leutii poarta discutii pe baza unor carti sau pe teme sociale cu personalitati locale.

Intr-o prima faza s-a decis organizarea unor mici concursuri de eseuri in scoli cu tema "Tara in care vrem sa traim", eseuri in care copiii si adolescentii sa isi exprime cum isi imagineaza ei "tara ideala". Impresiile unor tineri ne pot ajuta sa privim dintr-un alt unghi aceasta tara in care vrem sa traim si sa intelegem cum putem sa contribuim la transformarea societatii in acel loc in care am vrea sa fim.

Sarbatori Fericite!

posted Dec 17, 2010, 5:27 AM by Crina Hutanu


1-10 of 28